Меню сайту |
|
 |
Категорії розділу |
|
 |
Статистика |
COUNTER$
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
 |
Форма входу |
|
 |
Пошук |
|
 |
Агроновини |
|
 |
Новини екомережі |
|
 |
новини Турківщини |
|
 |
|
 |
Вітаю Вас, Гість · RSS |
22.06.2025, 18:04 |
|
Всього матеріалів в каталозі: 26 Показано матеріалів: 1-10 |
Сторінки: 1 2 3 » |
Імовірно, що терени Борині були заселені уже в ХІ ст. Перше поселення розташовувалось на річці Боринька при впадінні її до р Стрий де проходив стародавній торговий шлях – «Руська путь»
Житлова забудова сформувалася вздовж річки Бориньки, лівої притоки річки Стрий.
Планування поселення є типовим для Бойківщини, де селянські двори розташовані рядами вздовж вулиці та річки, а парцелі довгими смугами тягнуться на схили гір по обидві сторонни вулиці. Мешканці тут займалися рільництвом та випасом худоби. Перша письмова згадка про село, яке належало до Королівських маєтків, відноситься до 1552р. У люстрації за 1565 р. площа сільськогосподарських угідь становила 19,25 ланів, а в 1648 р збільшилась до 30 ланів, що становило 750га.
У подальших роках село розвивалося нерівномірно. Наступали періоди, коли частина селян з різних причин залишала свої маєтки і село залишалося певний час спустошеним. А потім знову відбудовувалось...
|
Ще донедавна можна було говорити, що наше сьогодення, в якому закордонні продукти стають величними, звело нанівець здобутки бойківської кухні, що старі рецепти ніхто не збирає, молоді просто ними соромляться, і вони зникають. Але поступово ситуація змінюється і автентичні Карпатські продукти харчування мають великі можливості на майбутнє.
|
На овечьих фермах сейчас — горячая пора. И это неудивительно, ведь конец октября-начало ноября наилучшее время для продажи овец на мясо или шкуры. «Вообще-то, — рассказывает Мирон Комарницкий, владелец хозяйства, расположенного в селе Комарники Турковского района Львовской области, — в октябре мы еще имели стричь овец. Но поскольку погода внезапно испортилась и столбик термометра опустился слишком низко, мы решили не стричь овечек. А вот продать закупщикам несколько барашков и засолить несколько шкур — как раз самое лучшее время ».
|
Господар із Львівщини зібрав перший урожай картоплі, яку виростив за новою методою
Виявляється, традиційний спосіб вирощування картоплі, коли ми її закопуємо, а потім підгортаємо землею кожен кущик, — занадто трудомісткий. Картопля чудово родить, якщо її просто накрити сіном чи соломою. Такі, здавалося б, на перший погляд, неможливі результати довели двоє газдів iз Турківщини.
На подвір’ї одного з них стоять дерев’яні ящики з ґрунтом. Тут, виявляється, і росла картопля. «Ось, погляньте, хороша картопля, — показує свій урожай Богдан Комарницький ,...
|
Жителі румунських міст об’єднуються, аби дати можливість вижити селянам
Чого і скільки садити? Це найважче питання для дрібних українських фермерів. Вони не мають маркетингових відділів, які б робили прогноз потреб ринку та цін. З ними не хочуть працювати торгові мережі, бо зручніше мати одного потужного постачальника, ніж кілька дрібних. Їм дорожче обходяться добрива чи корми, бо вони закуповують їх у відносно невеликих обсягах.
|
Кількість агроосель на Львівщині зростає щороку. Торік садиб, де господарі займалися зеленим туризмом, було близько 250. Цьогоріч відкрили кілька десятків нових.
Як розпочати власний бізнес селянам, які готові приймати туристів, розповідає начальник обласного управління розвитку туризму та курортів Наталія Гамкало, 36 років.
|
Історично складається так, що видатні особистості світу, хоч не часто, але відвідують наші Карпати.
Не так давно на запрошення Львів’ян в Сколівський район приїхав основоположник природного землеробства із Австрії Зепп Хольцер.
На протязі сорока років Зепп Хольцер на 45 гектарах створив унікальну біосистему зі ставками і гірськими терасами,...
|
Туристичний притулок.Сянки 1937 р
Цього року виповнюється 240 років від часу, коли 1772 р. галицькі землі внаслідок поділу Польської держави приєднали до Австро-Угорської імперії.
Якщо розкрити будь-який підручник з історії – і там можна прочитати, що Галичина в Австро-Угорській імперії була найвідсталішим краєм, де майже не було промисловості, сільське господарство – низькопродуктивне та неконкурентоспроможне, народ – бідний, пригноблений і переважно неграмотний...
|
Так каже бельгiєць, який вiдкрив єдину в нашiй країнi козячу ферму, де роблять унiкальнi сири за давнiми французькими технологiями.
...Хтось дивується цьому п'ятдесятитрьохрiчному чоловiку. Тодi як нашi люди покидають рiднi села i стають заробiтчанами у чужих країнах, вiн приїхав до нас з Європи та каже: "Українцi мають все, аби стати багатими!" У його фермерський проект ...
|
Українські Карпати мають уже свій бренд… Це гарна природа, розмаїття етнічності, талановитість майстрів.
В кого краще, в кого гірше, але в областях розвиваються різні види туризму: від великого гірськолижного «типу Буковеля» із розвиненою інфраструктурою та розмаїттям сільського зеленого туризму: етно, еко, агро. В селах та містечках є багато талановитих майстрів, які зберегли прадавні звичаї народних ремесел: гончарства, писанкарства,...
|
|
|