Меню сайту |
|
 |
Категорії розділу |
|
 |
Статистика |
COUNTER$
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
 |
Форма входу |
|
 |
Пошук |
|
 |
Агроновини |
|
 |
Новини екомережі |
|
 |
новини Турківщини |
|
 |
|
 |
Вітаю Вас, Гість · RSS |
23.06.2025, 12:12 |
|
У розділі матеріалів: 6 Показано матеріалів: 1-6 |
|
Ще донедавна можна було говорити, що наше сьогодення, в якому закордонні продукти стають величними, звело нанівець здобутки бойківської кухні, що старі рецепти ніхто не збирає, молоді просто ними соромляться, і вони зникають. Але поступово ситуація змінюється і автентичні Карпатські продукти харчування мають великі можливості на майбутнє.
|
Бойківська кухня вирізняється простотою страв і водночас їх оригінальністю. Вона базується на продуктах, котрі вирощувалися і виготовлялися на місці.
Терту картоплю добре відцідити. Воду довести до кипіння, додати частину крохмалю, щоб галушки не розварилися.
З тертої картоплі зробити кульки розміром близько 3 см і кидати їх у кріп.
|
Кажуть, що банош приготували тоді, коли не було що їсти, а залишилася лише сметана, бо корови були у всіх поважних ґазд, та трохи кукурудзяної муки. А чому банош? Бо був ґазда Банош, і йому ґаздиня казала:"Їж, Банош, їж, Банош." Так вийшла страва банош.
В ідеалі цю страву готують на справжньому вогнищі в казані чоловіки, але і вдома її можна спробувати.
|
Вже достатньо часу в асортименті сільськогосподарської продукції є олії. Профілактично - лікувальні властивості олій вже давно відомі, саме тому вони використовувалися з давніх-давен. Для більш детального вивчення якостей олій пропонуємо підбірку матеріалів про властивості кожної олії. Нашу клубна рекомендація – це вживання в першу чергу сиро давлених олій. Їх лікувальні властивості дають найкращі результати і виражену смакову гаму в поєднанні зі свіжістю і тонким ароматом кожної з олій.
|
1-й етап: Готуємо закваску. Потрібно 0,5 л теплої води (краще джерельної або талої) і борошно. Добре, якщо є борошно грубого помелу. Якщо немає, то готуємо з того, що є під руками. Розчиняємо тісто як на рідкі оладки, добре вимішуємо і ставимо посудину в тепле місце (25-30 градусів) на 36 годин, накривши кришкою або плівкою. Після цього ще додаємо борошна і готуємо тісто як на густі оладки. Знову ставимо в тепле місце ще на 12 годин. Важливо «не турбувати» закваску, а дати їй визріти.
2-й етап: Готуємо тісто на хліб. Рецепт розрахований на одну велику хлібину. Якщо сім’я велика, то масу інгредієнтів...
|
Однією з основних проблем здорового харчування, є… хліб, вірніше саме пекарські дріжджі. Купуючи хліб, без якого не обходимось практичного жодного дня, на жаль, ми рідко задумуємось про його користь, не кажучи вже про безпечність.
Наші прадіди говорили: "Хліб - Дар Божий". Але пекли вони його аж ніяк не на термофільних дріжджах. Ці дріжджі винайшли в 1939 році. А масово почали їх використовувати вже з 50-х років. Вчені, які займалися вивченням цього питання, натрапили в Ленінської бібліотеці на документи...
|
|
|