Меню сайту |
|
 |
Категорії розділу |
|
 |
Статистика |
COUNTER$
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
 |
Форма входу |
|
 |
Пошук |
|
 |
Агроновини |
|
 |
Новини екомережі |
|
 |
новини Турківщини |
|
 |
|
 |
Вітаю Вас, Гість · RSS |
23.06.2025, 04:06 |
|
У категорії матеріалів: 4 Показано матеріалів: 1-4 |
|
Сортувати по:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Ще донедавна можна було говорити, що наше сьогодення, в якому закордонні продукти стають величними, звело нанівець здобутки бойківської кухні, що старі рецепти ніхто не збирає, молоді просто ними соромляться, і вони зникають. Але поступово ситуація змінюється і автентичні Карпатські продукти харчування мають великі можливості на майбутнє.
|
Бойківська кухня вирізняється простотою страв і водночас їх оригінальністю. Вона базується на продуктах, котрі вирощувалися і виготовлялися на місці.
Терту картоплю добре відцідити. Воду довести до кипіння, додати частину крохмалю, щоб галушки не розварилися.
З тертої картоплі зробити кульки розміром близько 3 см і кидати їх у кріп.
|
Кажуть, що банош приготували тоді, коли не було що їсти, а залишилася лише сметана, бо корови були у всіх поважних ґазд, та трохи кукурудзяної муки. А чому банош? Бо був ґазда Банош, і йому ґаздиня казала:"Їж, Банош, їж, Банош." Так вийшла страва банош.
В ідеалі цю страву готують на справжньому вогнищі в казані чоловіки, але і вдома її можна спробувати.
|
Вже достатньо часу в асортименті сільськогосподарської продукції є олії. Профілактично - лікувальні властивості олій вже давно відомі, саме тому вони використовувалися з давніх-давен. Для більш детального вивчення якостей олій пропонуємо підбірку матеріалів про властивості кожної олії. Нашу клубна рекомендація – це вживання в першу чергу сиро давлених олій. Їх лікувальні властивості дають найкращі результати і виражену смакову гаму в поєднанні зі свіжістю і тонким ароматом кожної з олій.
|
|
|