Меню сайту |
|
 |
Категорії розділу |
|
 |
Статистика |
COUNTER$
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
 |
Форма входу |
|
 |
Пошук |
|
 |
Агроновини |
|
 |
Новини екомережі |
|
 |
новини Турківщини |
|
 |
|
 |
Вітаю Вас, Гість · RSS |
23.06.2025, 18:31 |
|
У категорії матеріалів: 3 Показано матеріалів: 1-3 |
|
Сортувати по:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Домашній сир, - це м'який сир, що виготовляється з відділеного сиру з високим вмістом води, його не можна довго зберігати. Зазвичай він проводиться з знятого молока, але його можна приготувати також і з незбираного молока. Цей сир найбільш простий у виготовленні в порівнянні з іншими типами.
Кисле молоко ( кисляк)-найпростіший кисломолочний продукт . Утвориться без всякої штучної допомоги, простим скисанням сирого молока в теплій кімнаті. Вимагає дві доби для свого повного формування.
|
М'який сир робиться так само, як і твердий, але період витримки під пресом значно коротше. Витримують тільки тиждень або зовсім не витримують. Зазвичай м'який сир можна і треба їсти відразу після виготовлення або в найближчі тижні. Його не можна зберігати так само довго, як твердий, з-за високого вмісту рідини. М'які сири можна робити як із цільного, так і з знятого молока.
Молочарство завжди було провідною галуззю жителів Карпатського регіону в т.ч. нашого Турківського району. А щодо бринзи, то вона була в горах завжди. Відколи перші люди почали випасати в Карпатах овець...
|
Твердий сир виробляється на основі сиру, відокремленого від сироватки, промитого й віджатого. Отриманий сир у відповідній кількості кладеться під прес і витримується . Добре спресований і витриманий сир отримують протягом місяця. Вживати твердий сир можна відразу ж, проте він буде смачнішим, якщо витримати його довше. Чим довше витримка, тим гостріше смак сиру.
Приготований в домашніх умовах сир буде не тільки дешевше, але і краще за смаком, поживнішим, ніж покупний, оскільки, він не містить консервантів. Процес дозрівання сиру відбувається задовільно в шматку вагою...
|
|
|