Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив

"ВУЛКАН"    
Каталог статей
Меню сайту
Категорії розділу
Сироваріння [3]
Молочнокислі продукти [1]
Статистика
COUNTER$
Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Агроновини

Новини екомережі

новини Турківщини

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 23.06.2025, 16:19

Головна » Статті » Молочарство » Молочнокислі продукти

У категорії матеріалів: 1
Показано матеріалів: 1-1

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам

У більшості країн для позначення болгарського кислого молока, або катика, зустрічається назва «йогурт. Йогурт (егурт) – це той же катик, названий на тюркському діалекті. Останнім часом за назвою «йогурт» стали розуміти лише такий катик, видозмінену гуслянку, що виготовляється з рослинними (ягодно-фруктовими) добавками.

Якщо густе молоко, охолоджене не нижче 3 °C, а потім підігріте до 32°C, заквасити 100—150 грамами сметани на 1 літр молока й при цьому ретельно закутати посуд з молоком у ватяну ковдру, ватин або ватянку, залишивши на 8—10 годин у теплі й оберігаючи від струшування й пересування, то вийде йогурт /катик, або болгарське кисле молоко/гуслянка.

Правда, йогурт/катик/, або по нашому гуслянка, виникне не відразу, не на наступний день, а лише після того, як ви ще два-три рази зробите подібні закваски, але вже не сметаною, а 100—150 грамами цього ж йогурта/катика, гуслянки і буде створена культура болгарської палички. Надалі треба підтримувати цей процес й щодня заквашувати новий катик старим йогуртом/катиком/гуслянкою. Лише тоді, через місяць-два,...


Молочнокислі продукти | Переглядів: 1403 | Додав: Lan64 | Дата: 04.06.2012 | Коментарі (0)

Copyright СОК "ВУЛКАН" © 2012-2025