Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив

"ВУЛКАН"    
Каталог статей
Меню сайту
Категорії розділу
Хлібопекарство [2]
Рецепти народних страв [4]
Статистика
COUNTER$
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Агроновини

Новини екомережі

новини Турківщини

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.07.2025, 11:01

Головна » Статті » Здорове харчування » Хлібопекарство

У категорії матеріалів: 2
Показано матеріалів: 1-2

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам

1-й етап: Готуємо закваску. Потрібно 0,5 л теплої води (краще джерельної або талої) і борошно. Добре, якщо є борошно грубого помелу. Якщо немає, то готуємо з того, що є під руками. Розчиняємо тісто як на рідкі оладки, добре вимішуємо і ставимо посудину в тепле місце (25-30 градусів) на 36 годин, накривши кришкою або плівкою. Після цього ще додаємо борошна і готуємо тісто як на густі оладки. Знову ставимо в тепле місце ще на 12 годин. Важливо «не турбувати» закваску, а дати їй визріти.

2-й етап: Готуємо тісто на хліб. Рецепт розрахований на одну велику хлібину. Якщо сім’я велика, то масу інгредієнтів...


Хлібопекарство | Переглядів: 3030 | Додав: Lan64 | Дата: 04.06.2012 | Коментарі (0)

Однією з основних проблем здорового харчування, є… хліб, вірніше саме пекарські дріжджі. Купуючи хліб, без якого не обходимось практичного жодного дня, на жаль, ми рідко задумуємось про його користь, не кажучи вже про безпечність.

Наші прадіди говорили: "Хліб - Дар Божий". Але пекли вони його аж ніяк не на термофільних дріжджах. Ці дріжджі винайшли в 1939 році. А масово почали їх використовувати вже з 50-х років. Вчені, які займалися вивченням цього питання, натрапили в Ленінської бібліотеці на документи...


Хлібопекарство | Переглядів: 1575 | Додав: Lan64 | Дата: 04.06.2012 | Коментарі (0)

Copyright СОК "ВУЛКАН" © 2012-2025